Lente-editie van SMAAK

april 2016

"Voor beenhouwer Dries Sentobin primeren authenticiteit en traceerbaarheid: hij koopt alles in karkas, zodat hij van elk product in zijn toog de precieze oorsprong kan garanderen. En dat geldt ook voor de twintigtal kraakverse smeersalades, allen gemaakt met een bescheiden hoeveelheid huisgemaakte mayonaise, die zijn regelmatig assortiment sieren. Specialiteit van het huis zijn de vijf soorten dagverse preparés, die voor elk wat wils bieden. Zo is er ook een mayonaisevrije versie op basis van pure steak tartaar voor wie graag slank smeert alsook de iets pittigere "Krottegemse" variant, op basis van 100% kalfsgehakt, mosterd, geroosterde uitjes, dragon, bieslook en tal van andere tuinkruiden. Hoge ogen gooit ook de preparé op basis van varkensvlees: deze jongste telg binnen het preparé-aanbod van Dries, royaal met verse kruiden op smaak gebracht, werd dit jaar verkozen tot "beste ambachtelijke preparé gemaakt met varkensvlees". Publiekslieveling bij de visliefhebbers zijn de dagverse zalmsalades, waaronder ook een 'surf en turf' verse met beenham, eitjes en een kruidig bieslooksausje.