Nieuws

Big Green Egg

juni 2021

Heb je onze Big Green Egg al zien pronken voor de deur van onze winkel? Mocht dit niet het geval zijn... gewoon de geur volgen!

Wij houden immers wel eens van een experimentje. Als we een idee hebben, testen we dat graag meteen en live uit. En omdat de mensen van Kachel- en Speksteencenter Broucke (www.broucke.be) zo vriendelijk zijn om ons één van hun toestellen te lenen, kunnen wij onze ideeën meteen in de praktijk testen.

Duroc de Roulers 100% tijdelijk beschikbaar, beperkte voorraad!

november 2018

Sinds maart zijn we overgeschakeld naar een nieuw varkensras van eigen kweek namelijk Duroc de Roulers.

Duroc de Roulers varkens zijn een kruising tussen het pure Duroc-ras(beer/vaderdier) en een Deens moederdier.

De varkens lopen losser, spelen en eten in het stro zoals vroeger en krijgen een aangepaste voeding.

In het menu vinden we de "oude granen" terug zoals gerst, haver, en maïs aangevuld met de nieuwere trens zoals spelt, blauwe bessen en lijnzaad (omega 3).

Deelname wedstrijd "meatexpo"

oktober 2018

Onze deelname aan de wedstrijd "meat-expo" werd bekroond met 12 médailles.

Goud werd behaald voor:

- gourmet

- Krottegems kalfsgebraad

- 3sjes

- ambachtelijke beenham

- lunchworst met mosterd 't sterreke

- chefworst

Zilver werd behaald voor:

- Prépare van de chef

- filet "Duroc de Roulers

- Roeselaarse paté met Rodenbach en appel

- Coppa Canal

Brons werd behaald voor:

- Pur Porc

 

Duroc de Roulers op Kitchen Battle 2018

september 2018

https://www.focus-wtv.be/nieuws/burgemeester-kris-declercq-wint-tweede-kitchen-battle

Tijdens de tweede Kitchen Battle namen de burgemeesters van Roeselare, Kortrijk, Oostende, Izegem en Diksmuide het tegen elkaar op in een culinaire strijd om een gouden kookpot in de Sint-Amandskerk in Roeselare.

De burgemeesters, omringd door topchefs van gerenommeerde restaurants, moesten 8 lokale producten kiezen en daarmee een topgerecht bereiden.

Beedrop: boodschappen GRATIS thuisgeleverd

juni 2018

Geen tijd om langs te gaan bij je favoriete slager, bakker of groentenwinkel tijdens de openingsuren?

Bestel nu online via Beedrop en krijg je boodschappen gratis thuis geleverd.

Meer info via:

https://www.beedrop.be/

 

 

Vacature

juni 2018

* Full-time winkelbediende

* flexijob of vakantiejob voor tijdens het weekend:

- Gemotiveerd

- enthousiast

- sociaal

en heeeeel veel zin om te werken?

Stuur je cv door naar info@slagerijdries.be

Allergenenvrije keuken!

april 2018

Lactose, gluten, .... intolerant?

Sinds kort hebben wij geïnvesteerd in een aparte zone om aan uw wensen te voldoen!

Bespreek dus uw intolerantie, uw wensen en wij creeëren maaltijden op maat!

ps: ook voor dieetvoeding kun je bij ons terecht!

 

 

Duroc de Roulers uitleg

maart 2018

Het idee en de start van de selectie van varkens en voeding kwam tot stand begin 2017.

Mijn zus en ik wilden hun eigen weg inslaan voor dit nieuwe varkensras. Met de hulp van onze ouders, Ludo & Griet Sentobin die al meer dan 30 jaar op een verantwoorde manier varkens kweken, hebben we in Hooglede (groot-Roeselare) de ideale locatie voor dit project. Er werd een stal vrijgemaakt, gerenoveerd en aangepast om de varkens op de juiste manier te kweken.

Nieuw en exclusief varkensras is een feit!

februari 2018

Het heeft iets langer geduurd op gehoopt, maar op kwaliteit moet je nu éénmaal wachten....

De eerste varkentjes zijn binnen enkele weken helemaal klaar voor comsumptie. Na een aangepast voedingsschema met heel wat granen, bessen, en vooral veel spelt en stro zijn ze geworden wat we ervan gehoopt hadden: volwaardige, gezonde varkens boordevol vitamienen.

Kom na ons verlof (5 maart tot en met 19 maart) langs in de winkel en proef ons vernieuwd gamma!

 

Nieuwe JOYN- klantenkaart actie:

september 2017

Cadeaubon bij chef van het jaar: Tim Boury

 

Hoeveel puntjes heb jij al verzameld? Al meer of 2000??? Even opsommen wat je hiermee kan krijgen:
- 120 droge worstjes(3sjes)
- 13 cinématickets of 13 dagschotels
- 10 kg vol-au-vent
- gourmet/spitplank voor 10 personen
- luxe-ontbijtmand voor 6 personen
Wensen jullie de puntjes liever niet te delen en mag het allemaal wat culinairder? Maak dan gebruik van onze nieuwe actie: Bij 2000 punten heb je recht op een cadeaubon van € 100 bij Chef van het jaar: “Tim Boury”!

Nieuw varkensras

september 2017

Onder het mom “weet wat je eet” zijn wij iedere dag op zoek naar de beste kwaliteit om jullie als klant te bedienen. Met de ouders van Dries als varkenshouders zijn we al een tijdje aan het brainstormen hoe we de beste kwaliteit kunnen garanderen.  We gaan naar een toekomst waar er minder vlees op het bord zal komen maar waar de kwaliteit hiervan zal primeren. Samen met de zus van Dries, Ann-sophie, die een bachelor diploma “landbouw” op zak heeft stelden we daarom een nieuw ras samen.

Nieuw: Roeselaarse Vermout: Kiss my....

september 2017

Binnenkort start het jachtseizoen en zoals ieder jaar experimenteren we graag met verschillende paté's. Na onze gekende J'hin 16 paté hebben we iets nieuws ontdekt: Roeselaarse Vermout, Kiss My...

Verlof-online bestellen

juli 2017

Volledig in paniek geslagen hoe je ons verlof zal doorkomen? Reeds het lokale pizza-aan-huis-telefoonnummer opgezocht? Geen paniek: Bekijk snel onze vernieuwde webshop-pagina. Maak uw keuze tussen ofwel pakketten ofwel individuele stukken, noteer de manier van verpakken (bv 10 braadworsten, per 2 verpakt) en wij zorgen voor een luchtledige verpakking. Ook bieden we gratis de optie snelvriezen aan. Hierbij verlies je een minimum aan kwaliteit en behoud je het maximale aan smaak! Bestellingen voor afhaal ​4 tot 7 augustus kunnen ten laatste geplaatst worden tegen 1 augustus.

 

Verlof

juli 2017

Op 10/07/2017 werden wij trotse ouders van onze tweede zoon Arnaud. Om hier volop van te genieten zullen wij in augustus eventjes sluiten. Dit vanaf 8 augustus tot en met 29 augustus.

Verlof

augustus 2016

Wij nemen eventjes onze tijd voor deze kleine spruit tot en met 13 september. Groetjes Dries en Eline

Lente-editie van SMAAK

april 2016

"Voor beenhouwer Dries Sentobin primeren authenticiteit en traceerbaarheid: hij koopt alles in karkas, zodat hij van elk product in zijn toog de precieze oorsprong kan garanderen. En dat geldt ook voor de twintigtal kraakverse smeersalades, allen gemaakt met een bescheiden hoeveelheid huisgemaakte mayonaise, die zijn regelmatig assortiment sieren. Specialiteit van het huis zijn de vijf soorten dagverse preparés, die voor elk wat wils bieden.

Roeselare Awards - Handelaar van het jaar

februari 2016

Opnieuw fantastisch nieuws voor Slagerij Dries! Op 30 januari vond de 19de editie van de Roeselare Awards plaats in het Fabriekspand. Met trots kunnen we zeggen dat wij er door de jury tot handelaar van het jaar verkozen werden. Bij deze willen we dan ook de kans grijpen om al onze klanten, ons team en onze ouders van harte te bedanken. Deze award is een enorm aangename verrassing, een super beloning voor het harde werk en de perfecte start van het al-niet-meer-zo-nieuwe jaar.

Festival van het varkentje- 1e prijs Beste prepare

januari 2016

Op 25 januari was er terug een jaarlijkse traditie namelijk " het festival van het varkentje" ter ere van Jean Berquin. Hierbij is er jaarlijks een wedstrijd gekoppeld waarbij slagers een ambachtelijk product kunnen indienen volgens thema. Dit jaar was het thema "beste ambachtelijke preparé gemaakt met varkensvlees". Hierbij kozen we ervoor om een samenstelling te gebruiken van vooral vers en lekker varkensvlees, verse mayonaise, gedroogde ajuintjes en vooral heerlijke verse kruiden. De jury konden deze smaken appreciëren en verkozen ons als winnaar van deze editie.

Happy dogs

oktober 2015

Proef nu de worst van je dromen! Het concept: een stevig broodje in thema van Brood, een knapperig worstje van onze slagerij, vergezeld met heerlijke sausjes en groentjes. Het worstje kan je bij ons kopen, de volledige "happy dog" kun je verkrijgen in de Verne. Dat eet dan gelukkig zijn...

Verlof vanaf 19-10 tot en met 27-10

oktober 2015

Om de balans "life,work" terug wat in evenwicht te brengen, gaan we er een weekje tussenuit. Tijdens die week zullen we wat kleine veranderingen doen in de winkel. Onze 3'sjes hebben nu al enige tijd hun succes bewezen en verdienen hierbij een nieuwe achtergrond. We hopen jullie vanaf 28/10 nog beter te kunnen bedienen! Kom gerust deze week nog langs om jullie voorraad in te slaan en vraag om jullie vers vlees gratis luchtledig te trekken.

Wildseizoen 2015

oktober 2015

Het wildseizoen is terug van start. Klik op onderstaande link om ons uitgebreid wildassortiment te bekijken. Ieder dag hebben we een basisassortiment in de winkel, wie zeker wil zijn van zijn lekker stukje wild, bestelt dit beter drie dagen op voorhand.

Smoefeltoer Roeselare en Slagerij Dries

augustus 2015

Klaar voor deze culinaire uitdaging en spannende fietstocht vol opdrachten? Schrijf je dan in voor een tochtje van 18 km in en rond Roeselare met lekker stops(oa Soubry,kaasboerderij 't Groendal, Mosterd het Sterreke en natuurlijk onze slagerij), leuke opdrachten en 1 bakfiets vol verrassingen! Meer info op http://www.miummm.be/smoefeltoer/

'MUNT SUMMERSPOT' en Slagerij Dries

augustus 2015

Proef de zomer op het MUNT plein met het nieuwe initiatief MUNT SUMMERSPOT, een gezellige pop-up waarbij jong en oud kunnen genieten van lekkere cocktails in een kindvriendelijke omgeving. Je kan er ook genieten van heel wat lekkers uit de slagerij. Zo kan je er onze 3'sjes proeven, onze zomerse grillworsten met kaas, de summerballs met een grill-dipsausje en om het pop-up verhaal nog wat smakelijker te maken hebben we een rilette gecreëerd met munt. Dit vergezeld met een knapperig broodje maakt de pop-up een ideaal vertoeven op een zomerse dag! Wil je dit ook eens ontdekken?

Onze Ginworst op Roeselare Jazz Festival

mei 2015

Een idee voor dit weekend? Kom naar het Roeselare Jazz Festival en proef er onze unieke Gin'worst. Deze worst met z'n buitengewone gin-smaak is het resultaat van een geslaagde samenwerking tussen Slagerij Dries en Jules Hindricks. Afspraak dus in de tuin van Brood dit weekend. Je kan er de gin en de gin'worst proeven op de tonen van heerlijke jazzdeuntjes.

Nieuw droge worstjes met ginsmaak ism Jules Hindrickx, de man achter de gin J'Hin16

september 2014

Dat er bij gin niet noodzakelijk tonic hoort willen wij bewijzen. In samenwerking met Jules Hindrickx zijn wij opzoek gegaan naar een manier om de gin in onze droge worstjes te verwerken. Jules Hindrickx is de man achter de Roeselaarse gin J'Hin 16. Ontdek al onze smaken hier op onze website.